Rafaello


fotos

Rafaello estava perdut feia un mes com a poc. Cada vegada que passàvem pel camí al riu eixia a jugar amb les gossetes feliç de trobar companyia. Fins i tot ens acompanyava lluny del forat on havia trobat un amagatall.

Vaig preguntar a la dona de la parcel·la veïna i va dir que no sabia res i que no el volia perquè tenia gats. Tanta fam tenia que l'alimentava amb el pinso dels felins que li calmava la fam però no era apropiat per a un cadell de sols cinc mesos. Rafaello hagué de vindre al món el mes de maig i poc després d'abandonar la mare es va perdre o va ser abandonat.

El diumenge anunciaven una pluja torrencial de cara a la nit i quan ens va seguir no vam tindre cor de deixar-lo a la seua sort. Va vindre a casa i només vam poder el vam portar al veterinari. Tres gossos a casa mascles i femelles és més del que podem. Va resultar que no portava xip ni identificació i li van donar una pastilla antiparàsits. Efectivament tenia cucs. A saber què hauria menjat la criatura! Devorava famolenc i agraït. Era desmanegat com bon cadell i en unes hores ja es sentia feliç a casa. El manteníem a distància per evitar possibles transmissions de malalties, però quan li deixàvem jugava amb la nostra menuda com solen fer els cadells.

Gràcies a la veterinària ja té família d'adopció i un nom. Ara és Mike i viu amb xiquets. Encara que ja no està a casa recordaré sempre aquests ulls dolços i aquestes expressions d'alegria en saber-se estimat.

Qui abandona a un animal tan noble com és un gos no té cor.

Comentarios

Entradas populares de este blog

No era el dia, no era la millor ruta. Penya Roja de la Serra de Corbera.

Animaladas

Andrés Mayordomo, desaparecido un día como el de hoy