Joan Salvador Gavina versus Joan Salvador Estornell


fotos

Recorde de jove tindre i gaudir del llibre Joan Salvador gavina un llibre espiritual i motivador. Era aquell que deia "Hi ha qui obeeix les seues pròpies regles; qui troba un especial plaer en superar-se a si mateix; qui endevina el que està més enllà del que veuen els seus ulls; qui prefereix volar a comprar i menjar."

Passats els anys no sé si m'agradaria volar tan alt com per a pegar-me el bac i si la protecció del ramat i de la família no és també un consol. De joves somniem, de majors sí, ens agrada seguir volant alt, però ja tenim una visió de la vida diferent.

En arribar a casa he vist una bandada d'estornells nerviosos sobre els cables de la llum. Els estornells, a diferència de les gavines, són com cridaners, nerviosos, gregaris i, a la vegada, individuals. Són animals que en bandada dibuixen formes suggerents al cel fent monstres dinàmics que es contrauen i es dilaten fent remolins.

He volgut aprofitar l'estètica d'aquell llibre de la gavina d'imatges en blanc i negre, contrastades, per a obtindre fotografies d'aspecte gràfic minimalista. El negre de les formes conta un cel pla. Supose que no us cridaran tant l'atenció com els paisatges a color o altres, però en aquest sentit sóc encara com Joan Salvador Gavina que sempre anava provant noves formes de volar o recuperant vells trucs de joventut.

Comentarios

Entradas populares de este blog

No era el dia, no era la millor ruta. Penya Roja de la Serra de Corbera.

Animaladas

Andrés Mayordomo, desaparecido un día como el de hoy