Ballar sobre l’asfalt.


Passe amb freqüència per Potries de camí al treball. A l’esquerra de la carretera està el Restaurant “Molí Canyar”, establiment creat on una vegada va haver-hi una indústria que aprofitava les aigües de la séquia que poc més amunt agafa camí cap a Rafelcofer.
El “Molí Canyar” ha sigut lloc de moltes celebracions tant de la família com d’esdeveniments locals. Els meus companys de treball Conxa i Salvador eren part de l’associació de suport i d’acollida als xiquets sahrauís que venien els estius a fugir de la terrible duresa del desert. Havien organitzat un sopar benèfic amb participació d’un dels representants del Front Polisari que va parlar i ser aplaudit per les nombroses persones que hi eren. Els nostres amics Paco i Chelo també van acudir perquè una de les germanes d’ells estava molt implicada també en el moviment solidari. Qui diria, ara que hem abandonat als sahrauís, que aquell moviment de consens i suport entre la societat espanyola quedaria desfet pels interessos de la geopolítica... El temps no passa debades.
Sent prou més joves, amb més ganes de fer festa i fer coses, ens vam apuntar aquells anys a diversos cursos de ball. Chelo, fins i tot, va impartir algun curs al nostre institut i, és clar, sempre que hi havia una oportunitat féiem alguns passos d’algun dels estils que s’ensenyen.
Aquella nit la recorde com a clara i estrellada. Vam eixir caminant del local per a anar al cotxe que estava aparcat en la nova variant de la carretera encara en obres però a punt de ser estrenada i plenament asfaltada. Parlant de ball vam arribar al cotxe i amb l’alegria de ser prou més joves, vam posar música al radiocasset del cotxe i amb la porta oberta ens vam posar a ballar sobre l’asfalt. Ho recorde com un moment molt especial moltes vegades quan passe per la corba. En poc de temps la carretera va quedar oberta i hui és el lloc de pas del trànsit de vehicles pujant o baixant. Tal vegada va ser l'única vegada en què aquest punt va ser una pista improvisada de ball. Sobre l’asfalt.
La vida és efímera com un ball en una corba de la carretera sota les estrelles.

Comentarios

Entradas populares de este blog

No era el dia, no era la millor ruta. Penya Roja de la Serra de Corbera.

Animaladas

Andrés Mayordomo, desaparecido un día como el de hoy