Serra de la Falaguera o el Tello (entre Alfarb i Llombai)



fotos

Aquest cap de setmana hem visitat una xicoteta serra prop de València anomenada "Serra de la Falaguera" o "el Tello". És una xicoteta illa amb tossals rocosos envoltada de pobles com Llombai o Alfarb. El temps era hivernal i gris. Amb els primers raigs de sol per Cullera vam iniciar la ruta. La plana entre Cullera i València estava coberta per una lleugera capa de boira i les muntanyes de Corbera, La Calderona i moltes altres en la distància planaven sobre els núvols.

No diria que va ser la ruta més espectacular que hem fet, però les sendes i pistes eren còmodes i les vistes de València, el llac de l'Albufera, el golf de València i la Serra de les Raboses de Cullera eren precioses. La nostra ruta tenia forma de huit. Vam visitar dos pics: el pic més alt de la Serra, el Pic Besori, i el Mirador Alts de València. Pertot arreu es veien innombrables fòssils de petxines de pelegrí. Al final de la ruta, vam arribar a una zona amb profundes clivelles i roques trencades.

Jo descriuria aquesta ruta com a fàcil i agradable per a tothom. Els caps de setmana pot haver-hi massa corredors, ciclistes i senderistes, per la qual cosa recomanaria, si podeu, un passeig entre setmana per a gaudir de més pau i tranquil·litat. En total són uns 13 km i uns 300 m de desnivell.

Com a comentari negatiu del dia dir que vaig deixar les coses davant del cotxe vaig oblidar carregar la càmera. La vaig atropellar amb el cotxe i encara que sembla intacta no funciona i l'hauré de portar a reparar. Ja té molta batalla però estic frustrat. En fi, un maleït despiste.

Comentarios

Entradas populares de este blog

No era el dia, no era la millor ruta. Penya Roja de la Serra de Corbera.

Animaladas

Andrés Mayordomo, desaparecido un día como el de hoy